Condoleanceregister van

Biografie

Rouwkaart

Uitvaartdatum: Donderdag 4 augustus om 12.30 uur

De Dankdienst wordt gehouden op donderdag 4 augustus om 11.00 uur in Kerkelijk Centrum Zeist-West, De Clomp 3302 te Zeist, waarna om 12.30 de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats Zeister Bosrust, Woudenbergseweg 46 te Zeist. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van de begraafplaats.

Livestream

21 steunbetuigingen geschreven voor “Gertjaap Kardol”

 1. De heer Anne Louis Cammenga

  Lieve Ellen,
  Beste Familieleden,

  Hierbij wil ik u allen mijn oprechte deelneming betuigen met het verlies van Gertjaap Kardol.
  Nooit zal ik vergeten hoe Gertjaap mij op de meest hartelijke wijze opbelde tijdens de Coronacrisis om mij te vragen hoe het met mij ging. Zijn oprechte belangstelling en zijn hartverwarmende vriendelijkheid zal ik nooit meer vergeten.
  Met genoegen denk ik tevens terug aan onze gesprekken over de wereldberoemde componisten Bach, Mozart en Rameau. Wat wist hij veel van muziek en wat wist hij hierover op een boeiende, onderhoudende wijze te vertellen.
  Zijn overlijdensbericht is in mijn omgeving en uiteraard ook bij mijzelf als een grote schok aangekomen. Want 56 jaar is nog erg jong om te overlijden.
  Maar wat vooral overheerst in mijn omgeving en bij mijzelf is zéér grote dankbaarheid voor een zeer welbesteed, uiterst waardevol leven steeds in dienst van anderen. Ik zal hem uiteraard enorm missen, maar ik ben – en ik weet zeker dat velen deze mening met mij delen – oprecht dankbaar dat Gertjaap deel van mijn leven uit heeft mogen maken.
  Zijn herinnering is als een zonnestraal die mijn hart blijvend zal verwarmen. En het mooiste van herinneringen is dat deze een mens – en dus ook mij niet – nooit kunnen worden afgenomen.
  Het gemis is uiteraard voelbaar, maar dankbaarheid en vreugde om het moedige leven van Gertjaap, waarin hij ondanks zijn blindheid zoveel voor anderen heeft weten te betekenen en anderen heeft weten te inspireren en aan te moedigen overheerst bij mij. En ik denk ook bij velen anderen. Ik zal Gertjaap en zijn positieve invloed op zijn omgeving dan ook beslist nooit meer vergeten.
  Voor mijzelf ben ik er in ieder geval rotsvast van overtuigd dat Gertjaap zijn ziel nu van een welverdiende rust mag genieten in het Hemelse Paradijs.

  Lieve Ellen en beste Familieleden van Gertjaap, ik wens jullie allen heel veel innerlijke kracht en de liefdevolle steun van mensen om jullie heen toe om dit grote verlies te kunnen verwerken en mettertijd een plaats te kunnen geven. Maar vooral wens ik jullie allen toe dat alle mooie en goede herinneringen aan Gertjaap jullie harten zal verwarmen en jullie de moed zal geven om uiteindelijk de draad van jullie leven weer op te kunnen gaan pakken, waarbij dan gelukkig in dit geval dan wel geldt: ‘uit het oog, is gelukkig niet uit het hart’.

  Tot slot wens ik jullie van ganser harte Gods Zegen en de altijd durende Voorspraak van de Heilige Maagd Maria toe. Speciaal in deze moeilijke tijd en in de tijd van de rouwverwerking, die ongetwijfeld nog zal komen. Wees daarbij er in ieder geval overtuigd dat mijn gebeden en goede sterktewensen jullie hierbij zullen vergezellen.

  Met gevoelens van de meeste hoogachting en met bemoedigende hartelijke groet,

  Anne Louis Cammenga
  Lid van de Derde Orde van de Priesterbroederschap Sint Pius X (FSSPX)

 2. Beste familie,

  Als kerkganger heb ik genoten van het pianospel van Gertjaap.

  Heel veel sterkte met het verlies

  Vriendelijke groet
  Monique

 3. Marian van Giezen

  Beste Ellen en familie,
  Als voorganger in diensten en oecumenische vieringen in Zeist vond ik het altijd een feest om met Gertjaap samen te mogen werken. Met humor tijdens het overleg in de voorbereiding. Hij voelde zo fijnzinnig aan welke muziek toepasselijk was en in welke sfeer. En bijzonder hoe hij ook de duur van een meditatieve stilte zelf precies goed aanvoelde. Ik denk met warmte terug aan onze samenwerking. Wat zullen we hem missen.

 4. Marian van Giezen

  Beste Ellen en familie,
  Vanuit wijkinloophuis het Lindenhuis onze condoléance met jullie verlies. Ook het Lindenhuis verliest een betrokken pastor en muziekkenner, die jarenlang vrijwillig gastheer bij inloopmiddagen is geweest en begeleider van muziekmiddagen. Ook pastoraal was Gertjaap actief, o.a. door in coronatijd mensen te bellen die regelmatig kwamen, om het contact te onderhouden en te vragen hoe het met hen ging. We verliezen een markant en betrokken persoon. Voor jullie veel sterkte.

 5. Daniëla en Jelmer

  We haalden soms GertJaap op, als hij zondagochtend in Zeist-West de muzikale begeleiding van de viering verzorgde. Tijdens de autorit van en naar de Johan van Oldenbarneveltlaan leerden we niet alleen de musicus kennen, maar ook de theoloog die met verwondering de wereld om hem heen gadesloeg. Met humor voorzag hij allerlei ontwikkelingen van commentaar, ook in de vieringen waar hij voorganger was. We zullen onze autoritjes gaan missen.

 6. Beste familie van Gert Jaap, en lieve Ellen, wat schrok ik oprecht van het nieuws dat Gert Jaap is overleden.
  In de jaren ’80 zat ik met hem in de klas, op het Christelijk Lyceum Zeist. Bijzonder toen, een blinde leerling op een ‘gewone’ school…
  Zijn manier van omgaan met klasgenoten én vooral zijn muzikaliteit zijn me zeker bijgebleven. Jaren later elkaar weer ontmoet in de kerk, samen met Ellen.
  Een bedachtzaam en beminnelijk man, zo herinner ik me Gert Jaap.
  Ik wens de familie en Ellen heel veel sterkte met dit verlies dat dan nog plotseling kwam begreep ik.
  Hij mag zich voegen bij het hemelse koor, voor altijd.
  Maar voor de mensen die nu verder gaan zonder hem: het gemis van een hele mooie muzieknoot.

 7. Beste familie en lieve Ellen,
  Wat zullen jullie in het bijzonder en wij als wijkgemeente Gertjaap gaan missen. Met zo’n handicap zoveel bereikt in het leven en altijd (althans in mijn ogen) opgewekt en energiek. Sterkte vandaag en in de komende tijd.
  Marry en Johan Jekel

 8. De Goede van Dieten Ria

  Iedereen gecondoleerd met het verlies van Gertjaap. Hij is vele jaren organist geweest in Zeist West waar Carlos en ik zongen in het gemengde koor. Wij brachten je vaak thuis na de repetities en hadden mooie gesprekken. Bedankt en rust zacht.

 9. Als Gertjaap achter de piano zat bij het binnen komen in de kerk, dan was het duidelijk: dit wordt weer een feest van klanken, een concert rondom de dienst. Een concert gegeven door iemand die niet muziek maakte, maar muziek was. Zoveel gegeven, dank je wel Gertjaap!
  Familie en Ellen: moge zijn muziek jullie blijven omringen!
  Wil Zeeman

 10. Tanja Grootenhaar

  Lieve familie en vrienden van Gertjaap,

  Ik ken Gertjaap sinds 1995 toen ik kwam hospiteren in het studentenhuis waar hij toen woonde. We zijn daarna altijd vrienden gebleven. Mijn leven is wat minder stabiel dan die van Gertjaap, maar hij was er altijd voor mij. Hij liet mij nooit in de steek. Ik kon uren luisteren naar zijn verhalen over muziek, over de wereld, over de mensen. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Hij maakte cassettebandjes voor me die hij naar me stuurde. Later werden het emails. Prachtige emails vol wijze raad. Lieve Gertjaap, wat zal ik je missen. De mooiste bloem is geplukt. Maar niet verloren gegaan. Jij leeft in zoveel harten door. Jij zult nooit vergeten worden. Ik zal nog vaak naar jouw cassettebandjes luisteren en je mails lezen en je raad volgen. Zodat je ook vanuit de hemel trots op mij zal zijn.
  Bedankt lieve vriend, voor alles.
  Heel veel sterkte voor iedereen die jou liefhad en vooral je ouders, broer en zus, nichtjes en neefjes en Ellen.
  Liefs, Tanja

 11. Beste familie, lieve Ellen
  Gertjaap zal ik mij blijvend dankbaar herinneren als getalenteerd musicus maar ook zijn verkondigingen getuigden van een grote betrokkenheid bij de mensen om hem heen. De oecumene rond Zeist West verliest een oprecht gezicht. Hij stelde zich soms, met de voor hem karakteristieke humor, voor als ‘ Gertjaap, de orgelman’ . De orgelman zal niet meer spelen, maar zijn geluid zal niet echt verstommen.

 12. Nico van der Ros

  Beste Ellen en familie,

  Wat is dat snel gegaan. We houden mooie herinneringen aan Gertjaap. Zijn muziek, altijd bijzonder en indrukwekkend, zijn woorden, weloverwogen en raak. Wat een verlies. Heel veel sterkte wensen we jullie.

  Ria en Nico van der Ros

 13. Hierbij wil ik familie en vrienden van Gert Jaap veel sterkte toewensen bij het dragen van het verlies van Gert Jaap.
  We verliezen in Gert Jaap een mooi muzikaal meelevend meedenkend en toonaangevend mens !!
  Jan de Vlaming
  Collega-organist
  Kerkelijk Centrum

 14. Teuni en Gellof Kanselaar

  Beste familie en Ellen,
  Gecondoleerd met het overlijden van Gert-Jaap. Als leden van de wijkgemeente Zeist-West zullen wij hem missen; zowel de begeleiding met zijn piano- en orgelspel als de momenten waarin hij voorging in de dienst. Zijn rustige en doordachte manier van optreden maakte indruk. Ook zijn inzet om ons in de wijkgemeente buiten de kerkdiensten om van zijn interpretatie en liefde voor bepaalde muziek te laten genieten was bijzonder. Wij wensen familie en dierbaren veel sterkte.
  Teuni en Gellof Kanselaar

 15. Beste familie van Gertjaap , Ellen . Als pastor was ik dikwijls in de kerk met Gertjan achter de piano! Dan wist ik al: dit zit goed. Ik heb hem dan vaak met verwondering aanhoord: Hij als blinde die ons allen voorging!! Heel hartelijk dank voor wat hij ons daarin heeft gegeven, henk bloem

 16. Nicolet van Renselaar-Borreman

  Beste Ellen en familie,

  Wat is dit snel gegaan.
  Heel veel sterkte met dit grote verlies.
  We zullen hem erg gaan missen.

  Nicolet van Renselaar-Borreman

 17. Dennis, Jessica en Sjoerd Kruijsse

  Alle familie en vrienden gecondoleerd met het verlies van Gertjaap. Wij zullen zijn prachtige muziek missen, maar dragen het voor altijd in ons hart. Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd.

 18. Beste familie en Ellen,
  Het toch nog plotselinge overlijden van Gertjaap heeft ons diep geraakt. Zijn markante en fijnzinnige spel tijdens de vieringen getuigde van een groot inlevingsvermogen in de betekenis van de tekst.
  Harmonische en melodische kleuringen waren daarvan een directe uitdrukking.
  Wat zullen wij zijn persoonlijke stijl gaan missen!
  Wij wensen u allen sterkte in deze tijd van verdriet en afscheid nemen.

  Nannie en Arie Boers

 19. Alle familie en vrienden van GertJaap, van harte gecondoleerd met zijn overlijden.
  Vooral Ellen, die zoveel voor hem heeft kunnen betekenen, zeker in de laatste ziekteperiode.
  Ook zijn muzikale begaafdheid zal door velen gemist worden!

  Diny Castermans-Verwijmeren

Plaats een steunbetuiging

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ervaart u problemen met het plaatsen van een steunbetuiging? Vertel het ons a.u.b. via het contactformulier

Scroll naar top

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen