Condoleanceregister van

Biografie

Rouwkaart

Uitvaartdatum: Zaterdag 18 Juni

De afscheidsdienst vindt in besloten kring plaats op zaterdag 18 Juni om 14.00 uur in de St. Josephkerk te Zeist. U kunt de dienst volgen via de livestream met onderstaande (paarse) link. De dienst kan ook in de dagen hierna nog terug worden gekeken. U kunt hier tevens een steunbetuiging achterlaten.   Bloemenadres: Slotlaan 6 te Zeist

Livestream

66 steunbetuigingen geschreven voor “Kees van der Waaij”

 1. Beste familie van Kees,
  Het is alweer een paar weken geleden dat ik het ongelooflijke bericht hoorde.
  Ik wil jullie enorm veel sterkte wensen met het verlies van jullie bijzondere echtgenoot, (schoon)vader en opa.
  Uit mijn Unilever en SIFE tijd ken ik Kees en naast een fantastische collega, een rolmodel leidinggevende was Kees gewoon een heerlijke man. Attent, altijd een verhaal én een luisterend oor, geinteresseerd, hij had humor, bracht mensen bij elkaar, had zijn hart op de goede plaats, vertrouwen in de mens, hij was energiek en fit, succesvol én gezellig.
  Wat gaan veel mensen Kees missen!
  En jullie natuurlijk het allermeest.. veel sterkte, hopelijk kunnen jullie verder met de vele mooie herinneringen die jullie samen hebben gemaakt.
  Carina Mak

 2. Thom van Riel

  Beste familie van der Waaij en nabestaanden,
  Wat een schokkend en vooral verdrietig bericht om te lezen dat Kees zo plotseling is komen te overlijden.
  Kees heeft prachtige jaren gehad bij Unilever en onze samenwerking daar verliep goedgezind en vruchtbaar. Kees hielp mij mijn draai vinden in de organisatie en zijn Brabantse afkomst gaf een extra klik.
  Alle gezinsleden en familie wil ik bij deze condoleren en veel sterkte toewensen om samen dit verlies te dragen.

 3. Lieve Wilma, jullie gezin en familie,
  Wat een onvoorstelbaar droevig bericht te horen dat Kees zo plotseling is heengegaan.
  Onze hartelijke condoleances met dit grote verlies voor jullie allemaal.
  De eerste woorden van Frans waren…..ongelofelijk triest, Kees was uniek!

  Lieve Wilma ,ik voel erg met je mee en wens jou en de kinderen heel veel sterkte,het verdriet te dragen en met alle mooie herinneringen weer een nieuwe periode in jullie leven
  te maken. Ik denk aan je want ik heb heel veel gezellige herinneringen aan onze tijd bij Unilever samen. Veel liefs van Irma.

 4. Ik ken Kees als een serieuze humoristische man, met wie ik in een lastige tijd bij Accon uitstekend kon samenwerken. Ik kan me bijna niet voorstellen dat hij er niet meer is. Zo levendig, trots op kinderen en kleinkinderen, en nog zo veel levenslust en energie om van alles privé en zakelijk te doen. Ik zal hem missen. Ron Droste

 5. Petra Hendriksen

  Lieve geliefden van Kees,
  Wat een verlies voor jullie. Zo’n warme, betrokken man die ineens uit jullie leven verdwijnt. En er waren nog zoveel feesten en vakanties te vieren. Ik heb hem leren kennen toen hij voor de NCD Academy zijn ruime ervaring als voorzitter van RvC’s kwam delen met de deelnemers van de training Governance Chair. Niet alleen de zakelijke, maar ook de persoonlijke verhalen kwamen door zijn warme persoonlijkheid boven. Ook toen ik hem onlangs nog sprak en hij vol warmte sprak over de laatste vakantie en de aankomende vakantieplannen. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 6. Doede Vierstra

  Beste Wilma, Mark en overige familieleden van Kees,
  Prachtig om alle steunbetuigingen te lezen! Een beter eerbetoon aan wat Kees voor tal van mensen heeft betekend is niet denkbaar. Kees was voor mij, en voor vele andere Unilever Alumni, de nestor die met zijn warmte en interesse de verbindende schakel vormde. Hij is daarin niet te vervangen. Maar de herinnering aan Kees als zeer gewaardeerde collega draag ik voor altijd met mij mee!
  Heel veel sterkte gewenst met dit plotse verlies.

 7. ivo opstelten

  Beste Wilma en kinderen,
  Ik bewaar goede herinneringen aan de samenwerking met Kees.
  Hij stond voor Rotterdam en was op vele fronten actief.Het gezicht van Unilever voor de stad.
  De stad is hem daarvoor dankbaar.Kees was ook een gezellige,aimabele man.Herinneringen kwamen boven nadat ik het zo plotselinge overlijden had vernomen.
  Veel sterkte wens ik jullie toe.
  Ivo Opstelten

 8. Pieter Kuipers

  Lieve mensen,
  Van harte gecondoleerde met het zo plotselinge verlies van Kees. Ik heb als bedrijfsjurist van 1988 tot 2012 met groot genoegen en bewondering voor zijn tomeloze energie en niet aflatende optimisme en vrolijkheid regelmatig met Kees gewerkt in zaken als het nieuwe hoofdkantoor, het als voorzitter (samen met Liesbeth Korswagen en later Jeroen Delsink als secretaris) ‘runnen’ (en uiteindelijk tot een goed einde brengen van) Unilever’s aloude onderlinge waarborgmaatschappij ‘Steun bij Ziekte’ en tot slot in de raad van bestuur van Progress. Op zijn kamer in de laagbouw op het Weena hing op zeker moment een beschilderd bordje dat hem cadeau was gedaan met de friese spreuk ‘Sin en Wille kin Folle Tille’. Hij vroeg mij (van oorsprong friestalig fries) wat het precies betekende, en dat is: Zin (in de zin van: er zin in hebben) en Vreugde (wille is vreugde én lol) kan veel aan, letterlijk vertaald: ‘Veel Tillen’ (bijna dezelfde woorden dus). De schenker van het bord had goed gezien dat die spreuk Kees op het lijf geschreven was. Kees was een heel bijzonder mens wat ook wel bleek uit de toespraken op zijn uitvaartviering. Ik wens jullie heel veel sterkte.

 9. Beste Familie,
  Gecondoleerd met dit grote verlies! Kees was een zeer aimabele man, geliefd bij allen en zeer behulpzaam. Hij wist ook veel van Unilever en had hart voor de zaak en de mensen. Zeer spijtig dat hij nu al is overleden. Veel sterkte!
  Met vriendelijke groet,
  Klaas-Jan Zuidam, lid DB van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever Nederland.

 10. Lieve Kees,

  Bedankt voor de mooie herinneringen.
  We zullen je missen, rust in vrede 🙏

  Ik wens de familie heel veel sterkte en gecondoleerd met het verlies 🥀

  Nuran Cinar
  Ex-collega Unilever

 11. Louis Lombert

  Lieve Wilma, kinderen en kleinkinderen maar ook vooral Moeder van der Waaij, Wim, Hanneke, Peter en Helen,

  De verslagenheid is immens en de leegte enorm. Prachtige woorden zijn gesproken over de mens Kees. Zijn warmte, wijsheid en betrokkenheid. Voor mij gaan de gedachten vooral terug naar de jaren ’70 toen een groepje vrienden opgroeide met als thuishonk de familie Van der Waaij.

  De zaterdag avonden, wanneer de woonkamer vaak zo vol zat dat mensen soms moesten opstaan om een deur open te krijgen. De niet meer te evenaren gezelligheid. Het altijd warme welkom daar, de sloten koffie, de humor van vader en de onbaatzuchtigheid van moeder voor wie niets te veel was.

  Kees kwam uit een heerlijk, eerlijk, liefedevol nest. Kees heeft zijn stempel mogen drukken op het leven van veel mensen en het is goed dat de dankbaarheid daarvoor nog eens voor het voetlicht wordt gebracht. Ik denk dat Kees zijn eigenschappen niet van vreemden had.

  Barbara en ik wensen iedereen veel sterkte.
  Louis

 12. Natasja Heuwer

  Beste Kees,

  Zojuist heb ik jouw afscheidsdienst gekeken. Een waardig afscheid voor een zeer bijzonder iemand, want dat was jij Kees. Het is nog steeds zo onwerkelijk. Dat we je in de Ledenraad niet meer zullen tegenkomen. Zoals ik afgelopen week al aan jouw familie schreef: jij was (en bent) voor mij de Ledenraad. En wat er vandaag over jou werd gezegd: ik herken het allemaal. Een warme man met ruime aandacht voor de medemens. Vanaf het moment – vijf jaar geleden – dat ik mijn kennismakingsgesprek met je heb gevoerd, voelde ik je interesse. Dat je fan was van Feyenoord dat deelden we niet, maar dat van die F1 had ik even iets eerder moeten weten..! En zo waar: if you want something done ask the busy people, die ga ik niet meer vergeten.

  Dank voor alle mooie momenten en bijzondere gesprekken.
  Rust zacht.

  Natasja Heuwer, lid Ledenraad Vereniging Achmea

 13. Geachte familie,
  Langs deze weg wil ik jullie heel veel sterkte wensen met het zeer plotseling overlijden van Kees. Uiteraard veel te jong; hij stond volop in het leven. Ik heb een aantal jaar met heel veel plezier met hem mogen samenwerken en heb heel goede herinneringen aan hem. Hij was altijd positief en oplossingsgericht en to the point. We gaan hem 100% zeker missen.

 14. Juliette van den Heuvel

  Lieve allemaal,
  Wat een vreselijk gemis. En niet alleen vanwege de saucijzen! In gedachten omhels ik jullie. Dikke knuffels,
  Juul

 15. Frans van Rooij

  Beste Familie van Kees,
  Wat een verschrikkelijk bericht kwam er van Ingrid naar mij als Ledenraadslid van Achmea. Meteen kwam in mijn herinnering de joviale manier waarop Kees afscheid nam na de vergadering op 5 april. Dat was hem ten voeten uit: bij de uitgang iedereen nog even een paar woorden meegeven na een vergadering die hij met veel gevoel, humor en ook doortastendheid geleid had. Hij zal zo in onze herinnering voortleven. ik wens jullie veel sterkte en hoop dat ook voor jullie mooie herinneringen zullen helpen dit grote verlies te dragen.

 16. Lieve Wilma en kinderen
  Wij willen jullie heel veel kracht en sterkte wensen met dit grote verlies
  Eef,Kitty en Tom Meijer

 17. Renske Satijn

  Lieve Wilma, Lieve Familie en vrienden,

  Gecondoleerd met dit verschrikkelijke verlies.
  Wat een schok toen ik het bericht kreeg dat Kees onverwachts is overleden. Kees is voor mij een echte inspirerende leider. Ik heb zoveel geleerd van hem. Als secretaris van werkgroepen van de Economic Development Board Rotterdam, mocht ik 5 jaar lang werken aan de zijde van Kees. Kees liet mij zien wat leiderschap inhoudt en hoe de wijze van leiderschap een ongelofelijke invloed heeft op je omgeving. Zijn mensgerichte aanpak is tot de dag van vandaag een voorbeeld voor mij. Of het nu ging om zijn dagelijkse praatje met de receptionisten van Unilever, zijn chauffeur of de gesprekken met de minister president, hij had voor iedereen evenveel respect en aandacht. En daarnaast had hij een scherpe visie op de ontwikkeling van de stad. Mede dankzij hem is de stad Rotterdam zich bewust geworden van city marketing en zijn we gaan vertellen over wat Rotterdam te bieden heeft. En zijn gevleugelde uitspraken: ‘ask busy peoeple if you want to get something done’ of ‘I was confused and now i am confused at a much higher level’ zijn mij altijd bijgebleven en doen me glimlachen.
  1x per jaar nodigde Kees mij, na al die jaren, nog steeds uit voor een lunch. In het Zalmhuis, zijn favoriete plek. Dan praatten we bij over onze gezinnen, vertelde hij trots over zijn kleinkinderen en Wilma, de reizen die hij samen met Wilma en zijn vrienden maakten, en namen we de wereld (van Rotterdam ;-)) door. De gesprekken zijn altijd warm, op gelijkwaardig niveau, en inspirerend geweest. Tsjonge wat ga ik hem missen. Dankjewel Kees voor alles wat je mij en de stad Rotterdam hebt gebracht!
  Lieve familie en vrienden, veel sterkte toegewenst bij het verwerken van dit verlies.

  Warme groet, Renske Satijn
  oud procesmanager Economic Development Board Rotterdam
  Directeur Rotterdam Festivals

 18. Tummers FRANS

  Verbijsterd en verdrietig. Kees was uniek! Heb zelden iemand ontmoet die zo goed kon luisteren Wij zullen hem missen.
  Irma en Frans Tummers

 19. Jappie Uithof en Alisa Stekelenburg

  Verbijsterd en ongeloof op het bericht van overlijden van Kees.
  Nog maar een paar dagen geleden bij ons aan boord, vertellend over zijn kleinkinderen , de formule 1 en plannen smedend voor de toekomst.
  We zijn ontzettend dankbaar en blij dat we deze dag nog met hem hebben mogen meemaken.

  Kees je blijft in onze herinnering.

  Alisa Stekelenburg en Jappie Uithof (bemanning Witte Walvis).

 20. Martinus Wijma Lidvan de ledenraad van Vereniging Achmea

  Beste familie,

  Gecondoleerd met het verlies van Kees.
  Dankbaar dat ik deze fijne man heb mogen kennen.

 21. Meia Meegens

  Verbijstering, ongeloof, een schok. Wat een onvoorstelbaar triest bericht het overlijden van Kees. Zo onverwacht midden in zijn en jullie leven.
  Ik herinner me nog goed mijn eerste gesprek, nu ruim een jaar geleden met Kees, samen met Ingrid bij mijn ‘sollicitatie’ voor de Ledenraad van Achmea. Hartelijk, helder, vriendelijk, attent, belangstellend. In vergaderingen zag ik de voorzitter die de ruimte gaf aan anderen, ook als de meningen wat botsten.
  Ik kan niet voldoende in woorden uitdrukken hoeveel sterkte en moed ik jullie toewens met het verwerken van dit grote verlies en gemis.

  Meia Meegens
  Lid van de Ledenraad van de Vereniging van Achmea

 22. Mark Goedhart

  Beste Wilma en familie,

  Kees heeft velen (en ook mij) altijd met grote aandacht geadviseerd en geholpen bij elke nieuwe stap van onze financiële loopbaan bij Unilever. Altijd optimistisch en stimulerend en met een goed advies binnen een halve seconde. Wat een klap dat wij hem als alumni leider en voorzitter moeten missen. Woorden schieten tekort. Heel veel sterkte en kracht gewenst voor jullie allen.

  Mark en Anneke Goedhart

 23. Beste Wilma en familie,

  Het bericht van het overlijden van Kees was een enorme schok. Ik keek er naar uit om hem afgelopen maandag te ontmoeten bij de Unilever Dash Cup. Het mocht helaas niet zo zijn.

  Een groot deel van mijn Unilever loopbaan, maar ook daarna, heb ik te maken gehad met Kees. Dat was zonder uitzondering buitengewoon plezierig en daarbij viel op dat Kees altijd een oprechte persoonlijke interesse in je had. Ook zijn aanstekelijke optimisme en gevoel voor humor waren karakteristiek voor hem. Binnen de Unilever Nederland Finance gemeenschap was hij een zeer gewaardeerde en verbindende factor van formaat.

  Gecondoleerd met dit enorme verlies en heel veel sterkte met de verwerking ervan.

  Gosse Boon en Jacqueline Vermaat

 24. Beste Familie
  Bijzonder veel sterkte met het verlies van Kees, zijn overlijden blijft nu na een week nog steeds onwerkelijk aanvoelen. “Dat is toch niet te geeloooven” zou Kees zelf gezegd hebben.
  Jullie hebben natuurlijk lang het genoegen gehad Kees te kennen, wat een groot plezier en wat ook inspirerend moet zijn geweest, dus ik hoef jullie niets te vertellen….

  Met Kees heb ik de afgelopen paar jaar intensief en met enorm veel pret samengewerkt, ondanks de bijzondere omstandigheden.
  Kees had vooral veel wijsheid, altijd een breed perspectief en hielp met zijn buitengewone humor en zijn snelheid van handelen de zaken vooruit (gewoon, een verslag binnen een dag). Of hij zei bij een snelle oplossing: “Neeee, Dat is niet netjes”. Kees was dan ook een waardevolle en dierbare sparring partner. Vele woorden en uitdrukkingen zullen blijven hangen.

  “Nou jongen, we spreken elkaar he” waren altijd je slotwoorden na onze telefoongesprekken. Laat het zo zijn, rust zacht.

  Dank voor je wijze lessen Kees

 25. Vereniging Unilever Gepensioneerden

  Beste Familie,
  Het bericht van het zo plotselinge overlijden van Kees is door onze leden van de Vereniging Unilever Gepensioneerden met diepe verslagenheid ontvangen.
  Wij wensen u veel sterkte en kracht om dit onbeschrijfelijke verlies te dragen.
  Velen van onze leden hebben Kees op de een of ander wijze ontmoet in Unilever context, hetzij in actieve dienst, hetzij in de VUG.
  Op welke wijze dan ook, die talrijke contacten werden altijd wederzijds als warm, positief en prettig ervaren.
  De warme en oprechte interesse van Kees voor eenieder persoonlijk, zijn positieve insteek om problemen op te lossen en de prettige manier waarop hij omging met eenieder, op welke positie en met welke achtergrond dan ook, zal een onvergetelijke en blijvende herinnering zijn.
  Plotseling en veel te vroeg zal hij nu enorm gemist worden. Zijn vriendelijke, persoonlijke contact, zijn meedenken, zijn waardevolle ideeën en suggesties.
  Mogen die vele, vele waardevolle en dierbare ervaringen met Kees u ook tot troost zijn en kracht en sterkte geven dit enorme verlies te dragen.
  Namens Vereniging Unilever Gepensioneerden
  Nico Overbeeke
  Voorzitter

 26. Ostara de Jager

  Beste familie,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie dierbare man, vader en opa.
  Een bijzonder vriendelijk en inspirerend mens. Betrokken, duidelijk, realistisch en veel humor.
  Tijdens het schrijven van mijn scriptie voor bestuurskunde nam hij de tijd voor een luisterend oor, gaf hij suggesties en deelde inspireerde verhalen over besturen en leiderschap. Ik denk hier met veel plezier aan terug.

  Veel sterke en kracht toegewenst.

  Ostara de Jager

 27. Joost Van Meerbeeck

  Beste familie van Kees,
  Mede namens HAL benaderde ik Kees een 12-tal jaar geleden om commissaris te worden bij Koninklijke Ahrend NV (waar ik nu voorzitter ben).
  Zijn professionele toewijding (oa als voorzitter van de auditcommissie en aanspreekpunt van de OR) en positieve energie hebben de onderneming enorm geholpen de woelige tijden die de internationale kantoorinrichtingssector sindsdien gekend heeft, versterkt door te komen. Genereus en plichtsbewust was hij steeds beschikbaar. Ook kon hij management en andere medewerkers die hij sprak, op natuurlijke wijze motiveren voor diezelfde “extra mile”.
  Als collega was het een oprecht plezier om de immer optimistische Kees in onze raad te mogen hebben. We zullen hem erg missen.
  Veel sterkte bij dit grote en veel te vroege verlies.
  Joost Van Meerbeeck
  Voorzitter Raad van Commissarissen Koninklijke Ahrend NV

 28. Charles Evers

  Beste Wilma en familie

  Een grote schok om te lezen dat Kees zo onverwacht en veel te vroeg is overleden.
  Van harte gecondoleerd met dit grote verlies.

  Kees was een Unilever pater familias voor mij en voor heel veel (oud) Unilever collega’s.
  Zowel in als na mijn Unilever tijd was het gesprek met Kees altijd goed en hij gaf je altijd goede raad in een grote varieteit aan vragen. Hij was de grote organisator en inspirerende (in)formele voorzitter van zowel de club “jonge” als de ‘oudere” Unilever Financial Alumni.

  Het was een voorrecht om zo een fijn mens als Kees gekend te hebben en ik zal hem zeer missen

  Heel veel sterkte voor jou en gezin in de komende tijd

  Charles en Liesbeth Evers

 29. Jurriën Koops, namens ABU lid ledenraad Vereniging Achmea

  Beste Kees,

  Wat een onverwacht en droevig bericht. Ik heb je leren kennen als voorzitter van de Vereniging Achmea. Altijd blijmoedig, zeer aimabel en de verpersoonlijking van de coöperatieve gedachte van Achmea. Rust zacht. Veel sterke voor familie en dierbaren van Kees.

 30. Waarde familie van der Waaij,
  gecondoleerd met diep medeleven, veel sterkte en kracht toegewenst.
  Mai Elmar

 31. ben siebelink

  Lieve Wilma, kinderen en kleinkinderen
  Onze hartelijke deelneming in jullie onzegbare verdriet bij dit grote verlies door het plotse heengaan van Kees. Grote verslagenheid ook bij ons, ontroerd door dit heftige bericht. Onvoorstelbaar bij onze altijd tomeloos-actieve Kees en bizar sinds hij zich voorgenomen had zijn veelsoortige rollen en sociale taken te minderen en meer te genieten, zoals hij ons onlangs vertelde. Ook na onze veelvuldige en vaak intensieve werkkontakten , vanaf zijn early career tot in Nat’l Mgt, bleef de vriendschappelijke golflengte met Kees bestaan. Wij kwamen als “VdB&J Vriendenclub T.O.G.” regelmatig bijeen tijdens een altijd rijkgevuld ‘heereneten’ (meestal vis in Katwijk, soms Scheveningen en op 11 mei jl in Rotterdam). Dan werd er onder feestelijk plezier weer ‘bijgepraat’ en breed genoten.
  Kees was een indrukwekkende icoon in UL en erbuiten: rechtschapen-scherpzinnig- wijs bestuurder- warme hartelijkheid voor de mensen omheen. Hij kon fijn relativeren met nuchtere humor, “What you see is what you get”.
  Wij allen zullen hem zeer missen en zullen het doen met de vele mooie herinneringen aan deze prachtige mens, waardig ‘Officier O.N.’ met statuur!
  Wij wensen jou Wilma en gezin van harte courage en kracht om troost te putten uit alle goeds en moois dat jullie samen meemaakten en waarmee jullie in zijn geest zullen doorgaan.
  Warme Vriendengroet van de “VdB&J Vriendenclub T.O.G.”
  (Hubert van Iwaarden; Jos van Niekerk; Robert Polet; Gerard Smits;
  Ben Siebelink; Kees van der Waaij R.I.P.)

 32. Lizzy Venekamp

  Lieve familie, ook ik ben geschokt door het plotselinge overlijden van Kees. Ik heb lang met hem samengewerkt, toen hij penningmeester was van Opportunity in Bedrijf. Later was hij ook lid van ons Ambassadeursnetwerk, dat de doorstroom van vrouwen naar de top wilde bevorderen. Daar was hij oprecht bij betrokken, voor hem geen window dressing, maar daadwerkelijke actie.
  Kees was altijd bijzonder plezierig in de omgang, deskundig, bescheiden en vriendelijk, maar vooral zeer toegankelijk. Ik zal hem missen. Ik wens u als familie veel sterkte met dit onverwachte verlies. Ik hoop dat de vele woorden van waardering voor Kees u tot steun zijn.
  Lizzy Venekamp

 33. Jorien van den Herik

  Waarde familie Van der Waaij,

  Kees schreef mij ooit het volgende:

  From: Kees-van-der Waaij
  Date: September 26, 2006 at 4:17:25 PM GMT+2
  To: Jorien Van den Herik

  Subject: RE: planning vergaderingen Taskforce 2007

  Beste Jorien,

  Ik kan me heel goed indenken dat je het “even gehad” hebt met Rotterdam. Ik zou ook zo gereageerd hebben. Toch zou ik het persoonlijk ontzettend jammer vinden
  (en voor de stad Rotterdam `n ramp) als iemand met zo`n staat van dienst als jij er misschien de brui aan zou geven.
  Weet dat het Support Team zijn naam eer aan doet en je onvoorwaardelijk steunt. We hebben je input, wijsheid , ervaring en humor nu meer dan ooit nodig als we doorbraken in Rotterdam willen bewerkstelligen.
  Nu en in de toekomst!
  Wij zullen ons beraden op stappen om het
  “zwijgen” te doorbreken.

  hartelijke groet,

  Kees.

  Een betere voorzitter heb ik nooit meer gekend.
  Het afscheid zal onvoorstelbaar zwaar zijn. Maar de herinnering aan hem zal iedereen kracht geven.

 34. Ondernemingsraad Koninklijke Ahrend

  Met diepe verslagenheid en verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Kees.
  Wij kennen Kees als een vriendelijke sympathieke man met veel kennis en ervaring. Hij was een inspirator, oplossingsgericht en kon de betrekkelijkheid van alles inzien. Kees heeft een inspirerende bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van onze medezeggenschap.
  Wij zijn dankbaar met Kees te hebben mogen samenwerken en zullen zijn humor en relativeringsvermogen zeer missen.

  Kees bedankt, rust zacht.

  Wij wensen de familie heel veel kracht met het verwerken van dit enorme verlies.

  Johan Mulder
  Voorzitter

 35. Frans van den Boorn

  Met vreselijk veel verdriet heb ik kennisgenomen van het overlijden van Kees. Ik heb hem leren kennen in zijn functie als voorzitter van de Vereniging Achmea, en heb de afgelopen jaren enkele malen lief en leed met hem gedeeld. Kees was een geweldig warm mens, die ongelofelijk veel aandacht had voor de mensen om hem heen. Ik zal hem nooit vergeten, en wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit immense verlies!

 36. Machteld Oomen

  Beste Wilma, kinderen en kleinkinderen
  Onwerkelijk is het bericht dat Kees er niet meer is. Nog zoveel plannen en levenslust en ineens staat de wereld stil. Mogen de mooie en dierbare herinneringen voor jullie tot steun zijn bij het verwerken van dit verlies.
  De keren dat ik Kees in mijn rol als voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van Achmea heb gesproken was zijn interesse steeds het welzijn van de medewerkers, dan Achmea en eindige ons gesprek altijd met het uitwisselen hoe het met hem en mij persoonlijk ging. Hij heeft een mooie positieve indruk bij mij achtergelaten.
  Ik wens jullie kracht toe in deze zeer verdrietige tijd.
  Machteld Oomen

 37. Gerard en Maria Blonk

  Wilma, kinderen, kleinkinderen, moeder, broers en zussen
  Wat een schok, toen wij hoorden van het overlijden van Kees. Wat een onvoorstelbaar verdriet moet dit voor jullie allemaal zijn!!! Wij hadden al vele jaren geen contact meer met elkaar, nadat Kees en wij na het afstuderen ieder zo onze weg gingen in het leven. Toch hebben wij vaak teruggedacht aan die vele mooie momenten die wij in “ons groepje” hadden in de middelbare schooltijd en de jaren dat Kees in Tilburg studeerde. Toen al leerden wij Kees kennen zoals anderen hem later ook mochten ervaren: betrokken, met aandacht en kennis van zaken, levensoptimist, humorvol en boven alles een mensenmens.
  Wij wensen jullie allemaal heel veel kracht met het verwerken van dit enorme verlies. De goede herinneringen aan Kees geven jullie hopelijk steun in deze moeilijke tijd.
  Gerard en Maria Blonk

 38. Jacqueline Lafranca

  Veel kracht en liefde gewenst aan de nabestaanden.
  In mijn lange loopbaan binnen Unilever heb ik Kees van der Waaij vaak mogen ontmoeten, eerst als directeur van Unilever Nederland en later als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland.
  Een man van statuur, maar met beide benen op de grond, en nooit zijn achtergrond verloochenend. Open voor een ieder, altijd goedgehumeurd, met veel kennis en ervaring. Ik genoot van zijn herinneringen aan het Unilever van weleer. Met humor en een perfect geheugen wist Kees de leden van de Centrale OR te inspireren. Altijd fijn als Kees aanschoof bij de vergaderingen.
  Een bijzonder mens, die genoot van het leven. Dat hij weggevallen is, is niet te bevatten.

  Jacqueline Lafranca
  Ambtelijk secretaris/adviseur Centrale Ondernemingsraad Unilever Nederland

 39. Jan Wesseldijk

  Lieve Wilma en familie,

  Wat een onverwacht verlies. Ken Kees als een iconische figuur. Heeft geen strepen nodig om gezagvoerder te zijn, weet met een lach te relativeren, ziet weinig problemen en veel kansen, communiceert helder met een half woord.
  Ben een godfather kwijt – maar zijn voorbeeld blijft staan.

  Jan Wesseldijk (NCD, Royal NEN, RCBM)

 40. Gerard van Vliet

  Onvoorstelbaar!
  dat was mijn eerste gedachte bij het lezen van het bericht dat Kees is overleden. Nooit meer die blik van verstandhouding, nooit meer dat wederzijdse respect in die blik.
  Ik mocht Kees leren kennen als bestuurslid van de NCD en mede trekker van het RCBM initiatief. En mocht vooral profiteren van zijn rust, overzicht en kennis/kunde. In ruimte mate aanwezig en altijd bereid om te delen, te luisteren, te helpen.
  Onvoorstelbaar, want ik had Kees die rol nog jaren toegedicht. Zijn laatste ‘advies’ m.b.t. mijn initiatief voor 111.nl ontlokte ik hem tijdens het RCBM diner. Ik zal hem ongelofelijk missen!
  Wilma, heel veel sterkte voor jou, de kinderen en kleinkinderen. We weten dat er ooit een einde komt aan dit aardse bestaan, het komt (vrijwel) altijd te vroeg. In Kees zijn geval veel te vroeg!

 41. Beste Wilma en familie,

  Maria en ik condoleren jullie van harte met dit wel heel plotselinge afscheid van Kees.
  Vele goed herinneringen bewaar ik aan een gezamenlijke UL-verleden, maar ook aan de reünie in november, die Kees jaarlijks organiseerde.

  Heel veel sterkte met dit grote verlies, Arend Vrind

 42. Jan Hendrik Ockels

  Beste familie van der Waaij,
  Kees en ik hebben samengewerkt in het bestuur van het NCD. Ook hebben wij, Kees, Roos en ik, ons ingespannen om het register voor Certified Board Members op te zetten.
  In mij herinneringen zie ik Kees als een aimabele, rechte man. Hard op de zaak en zacht op de mens.
  Ik wens de familie veel sterkte met het verlies van een mooi mens.

  Jan Hendrik Ockels
  oud collega NCD bestuur en oud collega RCBM

 43. Beste Kees,
  Wat heb ik van jou, als voorzitter en later als lid van de Raad van Bestuur van het Unilever Pensioenfonds Progress, genoten!
  Als mensen een saai betoog hielden dan wisselden wij een knipoog uit. Als Voorzitter van de stuurgroep Nieuw Hoofdkantoor Unilever wist je altijd op jouw unieke humorvolle wijze de vergaderingen vlot en prettig te leiden. Als iemand te laat kwam was hij of zij volgens jou
  te laat van huis gegaan. Jouw tomeloze inzet was bewonderenswaardig.
  Je sympathieke benadering van mensen was uniek. Je was een geweldig mens met heel bijzondere kwaliteiten en een zeer warme persoonlijkheid. Rust in vrede beste Kees.
  Leo Hordijk

 44. Beste Wilma en familie
  Geschokt en bedroefd kennis genomen van het overlijden van Kees.
  Onze wegen hebben bij Unilever vele malen geleid tot prettige samenwerking en later tot waardevolle adviezen van Kees. Hij laat een grote leegte achter in de Unilever gemeenschap.
  We wensen jou en je dierbaren veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.
  Rob en Henriette Zoon

 45. Lizzy Doorewaard

  Beste Wilma, kinderen en kleinkinderen,
  Kees sprak met zoveel liefde over jullie. Onvoorstelbaar, een groot verlies. Veel kracht gewenst met zijn plotselinge heengaan! Bevlogen, met heel zijn hart, deelde hij de laatste jaren zijn inzichten met jongere commissarissen. Cursisten hingen aan zijn lippen, hij genoot intens van het kunnen delen. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor en ga zijn vriendschap, kennis en steun enorm missen.
  Lizzy Doorewaard (RCBM, NCD)

 46. Kenan Yildirim

  Beste familie, Wilma, kinderen en kleinkinderen,
  Ik wens jullie enorm veel sterkte met het verlies van Kees.

  Met Kees heb ik altijd met enorm veel plezier samengewerkt. In de jaren 90 bij Unilever, en later bij de Rabobank. Dat leidde tot een mooie vriendschap die ik zal koesteren.

  Kees had altijd een breder overzicht en hielp -met zijn humor en zijn inhoudelijke kennis-, de verschillende organisaties waarin we samen werkten, vooruit te helpen. Daarnaast was hij een fijne sparring partner en stelde hij zijn ervaring graag ter beschikking aan jongere generaties. Ook deze herinneringen zal ik koesteren.

  Dank, Kees!

 47. Beste familie, Wilma, kinderen en kleinkinderen,
  Ik wens jullie enorm veel sterkte met het verlies van Kees.

  Met Kees heb ik altijd met enorm veel plezier samengewerkt. In de jaren 90 bij Unilever, en later bij de Rabobank. Dat leidde tot een mooie vriendschap die ik zal koesteren.

  Kees had altijd een breder overzicht en hielp -met zijn humor en zijn inhoudelijke kennis-, de verschillende organisaties waarin we samen werkten, vooruit te helpen. Daarnaast was hij een fijne sparring partner en stelde hij zijn ervaring graag ter beschikking aan jongere generaties. Ook deze herinneringen zal ik koesteren.

  Dank, Kees!

 48. Tjalling en Marie José Tiemstra

  Wilma,
  Marie José en ik denken, met name nu, veel terug aan de vrolijke en speciale momenten die we met Kees en met jou hebben mogen meemaken in de afgelopen 40 jaar.

  Wij wensen jou en je gezin alle kracht toe die je nodig zult hebben om dit onverwachte en ongelofelijke verlies een plaats te kunnen geven in je leven en dat van je gezin.

  Tjalling en Marie José Tiemstra

 49. Beste Wilma, kinderen en kleinkinderen,

  Het bericht van het plotselinge overlijden van Kees heeft Annemiek en mij diep geraakt. Heel verdrietig. Ik bewaar mooie en waardevolle herinneringen aan de samenwerking (binnen het bestuur van de Verenging Achmea) met Kees. Vriendelijk, deskundig en mensgericht. Jammer dat de samenleving niet langer kan genieten van zijn kwaliteiten. Intens triest dat jullie deze dierbare man moeten missen.
  Annemiek en ik wensen jullie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  Henk Robben

 50. Ruud Hoemakers

  Beste Kees,

  Het kwam als donderslag bij heldere hemel binnen, op donderdag 2 juni hebben we elkaar nog uitgebreid gesproken in Zeist. Onvoorstelbaar en vol ongeloof las ik dit, intens, verdrietige bericht. Mijn eerste ontmoeting met jou was tijdens het gesprek tot toelating bij de Vereniging Achmea en er was ook meteen een click, nu zo’n vijf jaar geleden. Je was een vraagbaak voor mij en gaf mij altijd goede raad. Veel, veel, te vroeg moeten we afscheid van je nemen, we zullen je missen. Slamat Djalan (Goede Reis).

  Ik wens de familie heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

  Ruud Hoemakers
  Lid Ledenraad Vereniging Achmea

 51. Jan ten Hoopen

  Beste Kees,

  Het is een schok te ervaren dat je onverwacht bent overleden. In de Raad van Advies van Actal was je met je ideeën en kennis vanuit het bedrijfsleven een inspirator van de discussie.
  We herinneren je als een prettig mens om mee samen te werken, doelgericht, eerlijk en betrouwbaar.
  Energiek en betrokken bij de samenleving, zo hebben we je ervaren en zal in onze herinneringen voortleven.
  Wens je vrouw, kinderen en familie veel sterkte en condoleren hen met dit plotselinge overlijden.

 52. Maurits Altena van Neerbos

  Beste Wilma, kinderen en kleinkinderen

  Wat een schok ging er door ons appartementencomplex toen wij het verdrietige nieuws hoorde dat onze buurman Kees zo plotseling is overleden.
  Iedere ochtend als Harry onze hond ging uitlaten kwam hij Kees tegen die al vroeg de krant uit de brievenbus ging halen.
  En dan maakte Kees en Harry altijd even een praatje.
  Altijd vriendelijk, altijd gedag zeggen.
  Een statige man waar je in eerste instantie van dacht, kan je die wel aanspreken.
  Nou dat kon je hoor want hij had altijd wel een woordje en een open en vriendelijk gezicht.
  Harry en ik hebben het er iedere dag over, wat vreselijk voor Wilma de kinderen en kleinkinderen.
  En wij kunnen het nog steeds niet bevatten.
  Laat staan wat jullie een verdriet hebben en een gemis.

  Wij hopen dat de tijd zal komen dat jullie met elkaar mooie herinneringen kunnen ophalen.
  Om zo over Kees te blijven spreken.
  Wij wensen Wilma,
  Laura en Pim
  Joep, Stijn, Bram
  Mark en Caroline
  Loek, Isabel
  Brenda en Martijn
  Alle kracht en sterkte toe die nodig is om dit grote verlies te kunnen dragen.

  Wilma weet als we ook maar iets voor je kunnen betekenen dan weet je ons te vinden.
  Een lieve groet, de buurmannen, Harry en Maurits

 53. Marjolein Luijendijk-Gombert

  Lieve familie,

  Woorden schieten te kort door dit plotselinge vreselijke verlies. Ik wens jullie veel kracht toe voor de komende periode.
  Ik heb Kees helaas maar veel te kort mogen leren kennen, maar in deze korte periode zag ik een krachtig, inspirerend en compassievolle man.

  Those we love don’t go away,
  They walk beside us every day,
  Unseen, unheard, but always near,
  Still loved, still missed and very dear.

  Marjolein Luijendijk-Gombert
  Lid van de Ledenraad van de Vereniging van Achmea

 54. Ina Diermanse

  Beste Kees
  Dank voor je interesse en betrokkenheid. Het was fijn met je samen te werken bij de ledenraad. Grappig dat je altijd onthield dat ik op de fiets kwam naar Zeist.
  Lieve familie, veel sterkte!

  Ina Diermanse
  Lid van de Ledenraad van de Vereniging van Achmea

 55. Dennis Gaehler

  Bijzonder dat het plotselinge ‘vertrek’ van iemand die ik helemaal nog niet zo lang ken (ik ben vrij recentelijk tot ledenraad van Vereniging Achmea toegetreden) zoveel impact op mij heeft. Ik ben oprecht geschokt en herken me in de woorden van de familie op de rouwkaart; ‘onuitsprekelijk verdrietig’ en ‘veel te vroeg’. En dus in eerste instantie ‘heel veel sterkte’ aan een ieder die Kees nu zo plots moet missen. Ik hoop dat vele mooie herinneringen aan Kees het verdriet in deze ongetwijfeld moeilijke tijd, enigszins verzachten.

  Ik herinner me nog goed mijn eerste gesprek met Kees; aimabel – aangenaam – attent – hartelijk en helder. Tijdens de vele vergaderingen deze goedgunstige mensgerichte Kees ervaren. Ook wanneer de vergadering zich niet geheel kon vinden in hetgeen Kees te melden had; fair – vriendelijk – voorkomend en ter zake kundig. Met een onsje humor en een kwinkslag.

  Rust zacht mooi mens, je hebt genereus geleefd. Aan hen die nog even achterblijven de opdracht grootmoedig en goedhartig het werk te continueren

  Dennis Gaehler
  Lid ledenraad vereniging Achmea

 56. Esther Raats Coster

  Lieve familie

  Gecondoleerd met het verlies van jullie Kees.

  Met plezier kijk ik terug op de samenwerking bij zowel Achmea als Rabobank. Toegankelijk en humor vol. Soms wat nukkig als de vergader discussie te lang duurde. Mooi hoe Kees met een knipoog de boel weer vlot trok. Bedankt Kees.

  Veel sterkte

  Esther Raats Coster

 57. Francois Carstens

  Lieve familie
  Wat een gemis en wat plotseling. Ik ken Cees als een schrandere en tegelijkertijd zeer aimabele persoon. Heerlijk om met hem te mogen sparren en zowel prive als zakelijk te mogen genieten van de wederzijdse goede gesprekken.

  Vanuit ons vakantie adres ben ik in gedachten bij jullie

  Francois Carstens (RCBM, NCD en Rabo)

 58. Gabriel van de Luitgaarden

  Ik ben geschokt en bedroefd over dit plotselinge afscheid van Kees. Ik kijk met warme gevoelens terug op mijn samenwerking met Kees. Hij bracht ons wijsheid, professionaliteit, humor en veel gezond verstand. Gesprekken met hem waren altijd prettig en leerzaam. Ik zal hem oprecht missen.

  Ik wens de familie veel sterkte
  Gabriel van de Luitgaarden, collega bij AcconAvm

 59. Leontien van Honk

  Met veel warmte en plezier denk ik terug aan de keren dat ik Kees ontmoette en met hem mocht werken. Een enorm kundige, betrokken en integere bestuurder, maar vooral een ontzettend lieve, wijze man. Altijd oprecht belangstellend en open, met oog en oor voor iedereen.

  Wat gaat Kees door veel mensen gemist worden.

  Graag wens ik zijn familie, waar hij vol trots over sprak, veel sterkte en liefde.
  Ik hoop dat de herinneringen en berichten die hier gedeeld worden kracht geven.

 60. Quirine van Heek

  Het verlies van een hele bijzondere en inspirerende man. Hij was aanjager van RCBM van het eerste uur, investeerde in de nieuwe generatie toezichthouders en zal in vele kringen worden gemist.

  Ik wens zijn naasten veel sterkte.

 61. Edwin Schokker

  Beste Kees,

  Geschrokken van het bericht dat je op mijn verjaardag bent overleden. Wat was je blij om een ieder 5 april weer persoonlijk te zien en te spreken. Jij als opvolger van Paul als voorzitter van de Vereniging maakte alles nog menselijker en persoonlijker. Jij was een mensen-mens. Afgelopen jaren waren een moeilijke tijd voor een mensen-mens. Jij pakte het op jouw manier aan en dat deed je door een telefoontje, persoonlijk berichtje……oprecht geïnteresseerd in de persoon zelf. Ik ga je missen.

  Familie, vrienden, collega’s………..gecondoleerd en sterkte de komende tijd met het verlies.

  Rust zacht Kees!

  Edwin Schokker
  Lid van de Ledenraad van de Vereniging van Achmea

 62. Harry Starren

  Schokkend om het heengaan van Kees te vernemen. Ik heb hem mogen mee maken als bestuurlid van de Baak. Een innemende, hartelijke man zonder kapsones. In staat met iedereen in gesprek te gaan en daarin altijd belangstellend. Wens u steun en liefde inbed omgang met het verlies

 63. Robert van Gasteren

  Beste Kees
  Ik zal je missen kerel. Onze gesprekken buiten de formele bestuursvergaderingen om waren zeer inspirerend. Ons laatste gesprek op de Witte Walvis op 9 juni zal voor mij altijd in mijn geheugen opgeslagen blijven.

  Jij bent synoniem voor resultaat gerichtheid mét een menselijk gezicht, transparant en eerlijk, helder zonder poespas, een fijne collega, een fijn mens. Je humor was een van je kenmerken, net zoals je relativeringsvermogen. Een levensgenieter die zoals je zelf zei: alles at en dronk. Een man van statuur zonder kapsones, die niet uitgesproken raakte over zijn fijne gezin, en de vele fietstochten. Als er maar geen water bij kwam kijken. Een landrot dus maar wel met Rotterdamse geen woorden maar daden aanpak.
  Kees ik zal je missen maar mijn missen staat in geen verhouding tot hoe erg je familie jou zult missen, mijn oprechte condoleances voor hen. Rust zacht kerel.

  Robert van Gasteren
  Mede Bestuurslid Vereniging Achmea

 64. Lieve Kees,
  Wat een schrok om te horen dat je niet meer bij ons bent bij de Vereniging van Achmea🥲
  Je was altijd zo enthousiast, betrokken en vrolijk als mens en als onze dierbare voorzitter. Ik zal je missen, rust zacht lieve Kees🙏
  Sterkte en gecondoleerd met het verlies voor de lieve familie.
  Zehra Dogan
  Lid van de Ledenraad van de Vereniging van Achmea

 65. Wilma, kinderen en kleinkinderen,
  Groot is het verdriet om het plotselinge overlijden van Kees.
  Moge de prachtige herinneringen aan Kees jullie troosten in deze moeilijke en verdrietige tijden.
  De vele gesprekken met Kees over onze functies ten behoeve van (Vereniging) Achmea hebben bij mij en bij vele anderen een onuitwisbare en positieve indruk achtergelaten.
  Sterkte in deze zeer verdrietige periode.
  Aad Veenman

 66. Marcel Bongers

  Beste Kees,
  Heel veel dank voor je wijsheid en betrokkenheid. Wij zijn je dankbaar.
  Jij had nog een echte toekomst die de maatschappij veel had kunnen geven maar die je niet gegund was.
  Jouw vrouw kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte gewenst. Het verlies van jullie kan nooit geëvenaard worden.

  Marcel Bongers
  Collega bij Rabobank, AcconAvm, Flynth, RCBM en de NBA

Plaats een steunbetuiging

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ervaart u problemen met het plaatsen van een steunbetuiging? Vertel het ons a.u.b. via het contactformulier

Scroll naar top

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen