Condoleanceregister van

Biografie

Rouwkaart

Uitvaartdatum: Donderdag 24 december

De dienst van Woord en Gebed wordt in verband met de huidige coronamaatregelen in besloten kring gehouden op donderdag 24 december in de Noorderlichtkerk te Zeist. Aansluitend vindt ook de teraardebestelling in besloten kring plaats op de begraafplaats Zeister Bosrust.

8 steunbetuigingen voor “Nicolaas van Vulpen”

 1. Lia de Kruijff

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon)-vader en opa.
  We wensen jullie sterkte en aanwezigheid van onze Hemelse Vader toe!
  Groet,
  Jan en Lia de Kruijff
  Jacolien, Gerbert en Eva

 2. Buurman Nico,

  Wat een stilte zo naast ons, na het overlijden van buurvrouw. Tot die tijd zwaaide u vanuit uw stoel, heel soms nog een praatje en af en toe ging u nog weg op de fiets. Daarna was u al snel onze buurman niet meer. Het is een mooie gedachte dat uw weer bij buurvrouw bent, doe haar de groeten, we missen haar.
  Voor uw kinderen en kleinkinderen heel veel sterkt!

  Liefs Nico, Kaeye, Asja en Iris

 3. Marijke Huisen

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie vader en opa.
  Oom Niek was een neef van mijn moeder. Tante Nelie een nicht van mijn vader. Er was trouw contact. Toen de kinderen uit huis waren werd er geen verjaardag overgeslagen door mijn en jullie ouders. Behalve 18 april. Dan konden mijn ouders (destijds) tante Nelie niet feliciteren omdat mijn vader die dag óók jarig was.
  Tante Nelie en oom Niek waren gastvrij. Zéér gastvrij en hartelijk! Daar heb ik fijne herinneringen aan.
  Dank jullie wel voor de mooie woorden die bij dit afscheid horen.
  Veel sterkte de komende tijd en daarna!
  Lieve groet , ook namens Anton, Marijke Huisen- Roosendaal.

 4. Gerdien Griffioen

  Veel familieherinneringen gaan door mijn hoofd terwijl ik op zoek ben naar de livestream van de afscheidsdienst. De laatste broer van mijn moeder, mijn laatste oom. Oom Niek. Dit zijn voor jullie de dagen van groot gemis. Maar langzaam wordt de lege stoel gevuld met jullie verhalen en herinneringen. En zo zullen ze er altijd bij zijn tijdens de kerstdagen.
  Heel veel sterkte de komende tijd!

  Gerdien

 5. Zaterdag half acht. Stevige Greve donkerbruine schoenen met plompe hakken. Donkergroen vestschort over een grijs vest als het koud is. Hemdsmouwen als het warm is. Geldtas op de buik. Pennen in de borstzak.

  Eerst Acacialaan en Lindenlaan.

  Klein, maar pezig en sterk. Dat krijg je van voortdurend 15 kilo frisdrank of bierkrat slingeren op de imperiaal van de VW bus. Het is net skieen: niet op kracht maar op techniek en souplesse, en dat heeft ie.

  Ik herinner me geen handschoenen, terwijl ik zelf groene vingerloze gebreide handschoenen had. Tot tien uur waren die vingertopjes vreselijk koud, tot prikkelend toe rood. Tot de koffie bij (tante) Truus Arnoldus van de Minckelerslaan. De rest van de dag geen last meer. Behalve van (de randen van) je oren. Een alpino, een blauwe bloedblaar, werkt goed tegen de regen, maar niet tegen de kou. Nooit oorwarmers gezien.

  Door naar de Platolaan en Aristoteleslaan.

  Smaakvol in auto’s: soms een nieuwe VW bus, 1x de Audi A4, Sanato fan. Behendig ook, zoals ie de hocht af instak naar het spoellokaal. Hij weerstond het geknars geduldig als ik schakelde. Hoe vaak ik hem niet heb laten afslaan als 17 jarige op de kleine stukjes vooruit. We versleten de koppelingsplaat. Ome Niek zat er niet mee.

  Priegelend een boekje doorrekenen. Hoog tempo in hoofdrekenen. Een scherp geheugen, ik had een nabrenglijstje, maar dat had ome Niek niet nodig.

  Kritzingerlaan en De la Reylaan.

  Twaalf uur thuis. Halve bak koffie in een glazen kop. Ingespannen een bestellijst maken in het boek van de groothandel. In de lekkere twee stoelen in de keuken hangen met het been over de leuning. De telefoon gaat, ome Niek staat in 1 beweging, zakt even later weer in de stoel, de telefoon aan het oor. Iemand aan de zijdeur, we kijken mee uit het zijraam.

  ’t middageten is soep met ballen en ’s avonds patat. Aardappels, groente, vlees. Nooit pasta, pizza of rijst.

  ’s middags Spoellokaal, geordende chaos. Flessen en voorraad sorteren. Ome Niek had handelsgeest, kende de huizenprijzen, las zijn Trouw grondig en was klaar voor de discussie. Daarna eieren kopen in Barneveld, een cent maakt het verschil.

  Scheutig op het orgel, wild zelfs. En dan serieus hard zingen. Alles gevend voor zijn Heer.

  Rust in Vrede Ome Niek

 6. Ko Oudhof en Lien Schellekens

  Wij wensen jullie veel sterkte met het overlijden van Ome Niek. We bewaren goede herinneringen aan de Ome Niek van de Gageldijk en de Kritzingerlaan.

Plaats een steunbetuiging

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ervaart u problemen met het plaatsen van een steunbetuiging? Vertel het ons a.u.b. via het contactformulier

Scroll naar top

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen

Tot onze spijt hebben we geconstateerd dat er in de afgelopen dagen een groot aantal steunbetuigingen niet zijn opgeslagen. We hebben het technisch defect in onze website gevonden en verholpen. Heeft u de afgelopen dagen een steunbetuiging proberen achter te laten en is deze helaas niet geplaatst? Dan kunt u het nu nogmaals achterlaten.

Ervaart u problemen, of komt u er niet uit? Dan kan u uw steunbetuiging via ons contactformulier achterlaten. 

Bij voorbaat dank.
Voorneveld Uitvaartzorg.