Condoleanceregister van

Biografie

Rouwkaart

Uitvaartdatum: 15 januari 2022

Het afscheid van Sjoerd zal zaterdag 15 januari om 11.30 uur plaatsvinden in de aula van Crematorium Zeister Bosrust. U kunt het afscheid ook volgen via de livestream, met onderstaande (paarse)link.

Livestream

33 steunbetuigingen geschreven voor “Sjoerd Westra”

 1. Ach nee toch, hoor vandaag dat je niet meer bij ons bent, net als Gerda, wat ik ook niet wist. Een enorme schok. Wat vond ik jou toch een schat van een man Sjoerd.

 2. Jetsina Mulder

  Lieve Sjoerd,
  Tot onze schrik hoorden we dat je plotseling overleden bent, een paar weken geleden zagen we je nog. Een half jaar na Gerda. Altijd aandacht voor mens en dier. Jarenlang was je onze dierenarts.
  Dag Sjoerd, lief mens.
  Je bent nu weer samen met Gerda.
  En… de dieren die je voor zijn gegaan, waar je met liefde voor gezorgd hebt, zullen nu je metgezellen zijn, waaronder onze hond, die je zo liefdevol naar het einde hebt begeleid.
  Bedankt voor alles, rust zacht in licht en liefde.
  Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.
  Jetsina en Patrick (en Masso)

 3. Lieve Sjoerd,

  We zijn enorm geschrokken toen we lazen dat je was overleden.
  Je was voor ons en de dieren zo lief en zorgzaam, altijd nam je de tijd en onze honden waren nooit bang wanneer ze bij je waren.
  Heel rustig ging je met ze om. Zelfs wanneer je op vakantie en wij met de hond tobden belde je ons voor overleg en hoe het ging.
  Je was voor ons meer als alleen de dierenarts. Frank is nog samen met je naar het Daf museum in Eindhoven geweest. Want oude auto’s waren ook jouw passie.
  Nog niet zo lang geleden hoorde ik van een ex-collega dat Gerda was overleden, wat een groot verlies moet het voor je zijn geweest.
  We merkten dat je het er erg moeilijk mee hebt gehad.
  We hopen dat je de rust vind die je verdiend en dat je nu bij Gerda bent.
  Wij zijn heel dankbaar voor alles wat je voor ons en de dieren hebt betekend.
  Vaarwel en rust in vrede.

  Edith Jansen en Frank Kemper

 4. Johan en Jacqueline van Schaik

  Beste Chris, bedankt voor uw bericht.
  Wij wensen u en de familie, vrienden, collega’s, kenissen, en iedereen die meneer Westra maar lief was heel veel sterkte toe.
  Het ga jullie allen goed, warme groet van Johan en Jacqueline.

 5. Aan u allen.
  Hartelijk dank voor uw lieve woorden en steunbetuigingen.
  Sjoerd, gezeten op een wolk met Guus op schoot. Neemt uw woorden met een glimlach in ontvangst.
  Chris Rijpsma

 6. Annelot Borleffs

  Lieve Sjoerd, rust zacht en in oneindig veel licht en liefde. Wij missen hier op aarde een mooi mens en fantastische dierenarts.
  Annelot

 7. Jolanda Stuivenberg

  Lieve Sjoerd,
  Wat een schrik toen ik jouw overlijden vernam…ongeloof, hoe kan dit, zo’n relaxed mens en altijd een oprecht gemeend gesprek wanneer we elkaar tegenkwamen. Niet eerder een dierenarts meegemaakt die zo begaan was met zowel dier als mens, korting gaf wanneer de kosten erg hoog opliepen en altijd een huis, tuin en keuken advies.
  Dag lief, oprecht, aardig mens, het ga je goed en wat zal jij met open armen en een hallohoo ontvangen worden…ik ga je mooie gesprekken missen, maar koester de herinneringen!
  Jolanda

 8. Lieve Sjoerd,
  Ruim veertig jaar geleden kwamen we bij jou in de laan wonen, en werd jij – met soms een klein uitstapje naar Gerda – veertig jaar lang onze dierenarts, en zo ontstond er ook een bijzonder persoonlijk contact.
  Wat een geweldig mens in al je eenvoud maar met een grote deskundigheid. Wist je er soms even geen raad mee, dan ging je de boeken er wel op na slaan. In een periode dat het niet zo goed ging met onze hond en jij had vakantie – maar ging niet weg – dan konden we een briefje in je brievenbus doen en nam je zo snel mogelijk contact op.
  Om de ‘chaos’ in je praktijk – waar je zelf gelukkig wel de weg kon vinden na wat heen en weer geschuif van de stapels papieren – moest je zelf ook altijd wel lachen.
  En altijd een lekkertje voor de dieren zodat ze volgens mij het gevoel hadden dat ze alleen daarom naar jou toe gingen, ze gingen altijd vrolijk en zonder tegenzin naar binnen.
  Samen met met Gerda kwam je okt. 2020 nog naar ons toe om onze senior Scato – heel liefdevol – het laatste kleine zetje te geven naar het hiernamaals.
  Het ging je nooit om de €’s, want wanneer er meerdere consulten nodig waren wilde je altijd korting geven. De bezoekjes aan jou en de gezellige ontmoeting en gesprekjes tijdens de consulten en wanneer we elkaar tegenkwamen dragen we mee in ons hart! Wat ben je een geweldig mooi mens. De tekst boven de kaart en het mooie gedicht geven precies aan hoe wij jou als persoon hebben mogen ervaren. Dankbaar dat we jou gekend hebben!

 9. Sjoerd,
  Jouw overlijden kwam echt als een schok.
  Geen gezwaai en getoeter meer in de straat als we elkaar tegen kwamen.
  Geen gerook mee en het starten van je auto’s. We zullen je missen.
  Rust zacht.
  Fam Servaas Joost vd Vondellaan 42

 10. Marcel Veldhuijsen

  Lieve Sjoerd,

  Kan het niet geloven dat je er niet meer bent.
  Ongelooflijk mooi relaxed mens, samen naar autobeurzen, super goede gesprekken terwijl we met 80 km per uur over de snelweg reden in jouw in alle kleuren wit geschilderde Volvo. Jouw manier van leven was zo mooi.

  Rust in vrede en aan alle nabestaanden heel veel kracht en sterkte toegewenst.

 11. Lieve Sjoerd,
  Sinds 1986 mijn dierenarts in goede en slechte tijden. Boeddha, Smokey, Frodo, Brutus, Tristan, Pip, Mickey en Bo. Je vond al mijn katten bijzonder en altijd vertrouwde je erop dat ik het goed deed met ze. Daarbij ondersteunde je me om het welzijn van mijn dieren te maximaliseren. Samen doen, samen Pip door zijn crisis heen slepen – maar altijd ging het om de kwaliteit van leven. Voor de dieren, maar ook voor jezelf. Wat vind ik het erg dat ik niet heb geweten dat je Gerda was verloren. Wat moet dat zwaar zijn geweest voor jou. Je was veel meer dan een dierenarts. Je was een mens, een goed mens, een liefdevol mens. Even een praatje als ik je tegenkwam bij de kringloopwinkel. Rust zacht naast Gerda en omringd door alle dieren die jouw goede zorg hebben ontvangen. Ik zal je missen als dierenarts en als mens. Ik wens de nabestaanden veel kracht en sterkte.

 12. Mirjam Kraamer

  Lieve Sjoerd, wat had ik gehoopt nog jaren van jouw goede zorg voor (eerst Lisa,mijn lieve hond, die gek op je was) mijn 2 katten Bobo en Didi gebruik te mogen maken. Helaas….je bent stilletjes naar betere oorden vertrokken en vast weer bij je maatje Gerda, die jij zo miste.
  Maar voor ons schrikken…je laat een grote leegte achter bij allen die je kende.
  Geen fijne gesprekken meer, geen goede ondersteuning in de zorg van Bobo….
  Rest mij je een laatste groet mee te geven….

  Voor alle nabestaanden en goede vrienden mijn hartelijke concoleance en sterkte bij het verwerken van dit zeer onverwachte verlies.
  Morgen in gedachten bij jullie….
  Mirjam

 13. Fam. Welling en Van Rooijen

  Wat zijn wij geschrokken van het bericht dat u plotseling bent overleden, zo kort nog maar na Gerda. Wat was u een fijne en lieve dierenarts en persoon. Echt iemand met het hart op de goede plaats. Wij gaan u missen. Dank u wel voor alle goede zorgen. Rust in vrede.
  Heel veel sterkte voor zijn nabestaanden.

 14. Sjoerd wat doe je nou! We kunnen je nog niet missen, maar kunnen ook begrijpen dat weer bij Gerda wilt zijn.
  Ik dank je voor al je lieve en zorgvuldige zorg voor al mijn dieren die jouw handen zijn gegaan: ratjes, hamsters, poezen en tig hondjes.

 15. Lieve ex-dierenarts van ons gezin,
  Een hele belevenis was het altijd bij je: struikelend over de auto-onderdelen rolde je de heerlijk rommelige praktijk in waar je al je zaakjes prima wist te vinden! Dat was al ongelooflijk, maar vooral je ongelimiteerde liefde voor dier én mens, aandacht voor de kinderen als ze meekwamen en met name kleine Bas, die een knul naar je hart was vanwege de autoliefde. Echt een bijzondere knakkers je!, die vind je niet zomaar. Ik (en de 5 “harige kids”) ben een enorme bofkont je te hebben gehad als dierenarts.
  Euthanaseren ging ook altijd heel zorgvuldig en liefdevol, hele gesprekken over de juiste keuzes: je nam de tijd. Mensenmens in bijzondere vorm: kortingen als ik met 2 katten kwam voor prikken… welk dierenarts deed dat?: Sjoerd!!
  Bij AH altijd een praatje als we elkaar tegenkwamen, meteen weer oppakken wat we deelden.
  Gek hoor, ik vind je nog te jong om te gaan…maar goed, zo gaat dat.
  A Dieu lieve man, een fijne herinnering houd ik bij mij, rust zacht, Dorien

 16. Allen gecondoleerd met het verlies van een bijzonder mens,
  Buiten een getalenteerd dierenarts was hij ook een gedreven
  sleutelaar aan Dafjes en later Volvo’s en een aangenomen zoon
  van mijn vader die hem met raad en daad bijstond .
  Vele Dafjes werden opgeknapt en van ruilmotoren voorzien tijdens
  de studie periode door Sjoerd.
  Ook toen hij klaar was met zijn studie stond er nog wel eens een project in de tuin bij hem.
  Maar zijn liefde voor dieren en natuurlijke geneesmiddelen en zelfs
  acupunctuur daar voor toe te passen bewijst dat Sjoerd een hoog
  begaaft mens was.
  Beste Sjoerd ik zal je missen.

  De nabestaanden steun in hun verdriet toegewenst.

 17. Lieve Sjoerd, met ongeloof las ik de rouwadvertentie in de Nieuwsbode. Wat een verlies!
  Een mensenmens en grote dierenvriend is heengegaan. Dank voor de liefdevolle zorg en aandacht voor mijn , inmiddels overleden, poezen Roetje en Riekie.
  Rust in vrede, samen met Gerda.
  Anja

 18. Sjoerd,
  Je zult met open armen ontvangen worden daar waar je ook heen gaat! Net zoals jij ons hebt ontvangen jaren lang vol belangstelling voor ieders wel en wee, mens en dier.
  Mooi mens!
  Alle heengegane huisdieren zullen vast een erehaag voor hun geliefde oom dokter Sjoerd vormen.
  Dank Dank Dank
  Lyda, Chico, Niran, Luna, Sjors

 19. Lieve dokter Westra, wat een ontzettend gemis dat u er niet meer bent.
  Onze honden en later die van onze kinderen kwamen graag bij u….de hondenkoekjes, even verkruimelen en ongemerkt kregen ze een vaccinatie….de aandacht en de liefde …. hoe gaat het met eten, wat geef je hem …. geweldig was dat!! We gaan u ontzettend missen! Ik hoop dat u boven liefdevol ontvangen bent en nu herenigd met die u voorgingen.

 20. Lieve gezellige geestige Sjoerd,
  Sinds 1999 kwamen we bij jou, eerst met labrador Aagje, daarna Charlotte, vervolgens Luna en onlangs nog met Bikkel en Packety. Je hebt zoveel goeds voor onze 4-voeters gedaan.
  Als ik aan jou denk, denk ik aan:
  – je stem: halooho
  – een pot vol hondekoekjes
  – flesjes met korreltjes, druppels en als klap op de vuurpijl de vraag wat zullen we erbij doen? Jenever? En denk eraan goed schudden voor gebruik!
  – de poes in de tuin
  – verbouwing van het achterhuis
  – auto-onderdelen
  – Italië
  en Gerda, jouw dierbare maatje, die heel lang geleden nog in Utrecht, in 1975 ook de dierenarts van onze Boris was. Het was een verdrietig laatste stuk van jouw leven.
  Heel veel dank voor al het goeds dat je immer opgewekt voor onze viervoeters en dus voor ons gedaan hebt.
  Willemijn en Paul Klijnhout

 21. Johan en Jacqueline van Schaik

  Meneer Westra is niet meer, wat een groot verlies is dit, en wat een groot gemis voor mens en dier. We hebben tijd nodig om deze waarheid te gaan beseffen. We hebben vooral de afgelopen maanden veel intensief contact gehad, en wat heeft u ervoor gezorgd dat onze oude poes, tot ze ging op 4 januari, een heel goed leven heeft kunnen hebben zonder chemische medicatie. Bijzonder om altijd weer mee te maken hoe ze het subtiel liet zien hoe goed het was om bij u te zijn. 100% vertrouwen hadden we in u. Ik zal uw les acupressuur niet vergeten en een volgend poesje kunnen helpen.
  U heeft gelukkig altijd deze dankbaarheid ontvangen en gevoeld. Een fooi in de vorm van geld nam u dan soms nog wel eens met tegenzin aan, maar als we aankwamen met een fooi in de vorm van wat eigen geteelde groenten of kruiden, dan straalde u en nam u het met open armen aan. U wist dan gelijk te zeggen wanneer u het klaar ging maken en bij welk gerecht. “Oh toevallig heb ik van iemand anders eigen geteelde knoflook gekregen, dat past er goed bij”.

  We zullen u nooit vergeten, een bijzonder goed mens waar geen woorden voor zijn.
  Nu weer samen met Gerda, wat was uw leven veranderd sindsdien… rust nu zacht lieve meneer Westra.
  Johan en Jacqueline van Schaik uit Soesterberg.

 22. Liesbeth Dijkhuizen

  Lieve Sjoerd,
  Mijn ogen zullen je niet meer zien en mijn handen kunnen je niet meer vasthouden maar ik zal je voor altijd in mijn hart blijven voelen.

 23. Sjoerd, lieve beste buurman
  Altijd een praatje, bij het rondje met de hond..
  Tuinen grenzend aan elkaar, wierookluchten stegen op ,ja ook Sjoerd zat in z’n tuin.
  Echt een schok dat je niet meer bij ons woont en dat we je nooit meer tegen zullen komen.
  Veel sterkte voor familie en vrienden

 24. Joke van der zwan

  Lieve stoerder westra heel erg bedankt wat je al die jaren voor ons heb mogen betekenen we kwamen altijd met plezier bij jou ook kruimeltje vond het altijd gezellig bij jou in de praktijk als we gewoon gingen wandelen en we kwamen bij jou steegje bedacht hij zit niet en ging daar in zo fijn vond hij het bij jou en wat laat je ons nu schrikken dat je er ineens niet meer bent maar je ben nu wel weer bij jou gerda samen geniet daar vanaf boven van fam van der zwan

 25. Alfred en Zèta

  Sjoerd, wat laat je me schrikken man! Ik kwam hier voor de live stream van iemand anders en zie je naam…….
  Twee katten en een Cocker (GEEN RODE EN NIET VAN MARKTPLAATS RIEP JE)
  Want wat ik zou besparen, zou ik bij jou inleveren, en dat had je liever niet, waren bij jou in goede handen. Wat was het fijn om je te horen zeggen dat je, door Zèta, je vertrouwen in Cockers terugkreeg! En omgekeerd heb ik nog nooit een hond met zoveel enthousiasme het tuinpad van een dierenarts op zien gaan!
  We gaan je vreselijk missen joh!
  En waar vind ik nog een dierenarts die mijn huisdier niet ziet als verdienmodel?
  Dankjewel dat we je mochten kennen Sjoerd, rust zacht!

 26. Isolde Dijkstra

  Lieve Sjoerd,
  Wat waren onze hondjes enthousiast als we al je straat binnen reden. En dan renden ze naar je toe. Ondanks de soms pijnlijke behandelingen.
  Je was een goed mens.
  Adri en Isolde

 27. Lieve sjoerd
  Geschrokken, woorden schieten mij tekort., maar dankbaar voor alle goede zorgen, lange telefoon gesprekken (zelfs als je op vakantie was) wat gaan we jou missen…
  Rust zacht mooi mens………….

 28. Michiel van Ginkel

  Triest te horen dat na Gerda ook Sjoerd er niet meer is. Ik heb nog nooit mensen ontmoet die meer liefde hadden voor dieren dan zij. Mijn kat en ik zijn ze enorm dankbaar.

 29. Lieve Sjoerd.
  Wij zullen je missen als mens en dierenvriend.
  De liefde plus rust die jij uitstraalde zal door velen gemist worden.
  Rust in vrede.
  Cor, Robin, Henny en Odie 🙏.

 30. Monique Bijsterbosch_Meurs

  Lieve Sjoerd,
  Wat heb ik je leren kennen als een liefdevolle man die echt voor zijn werk ging.
  Altijd een praatje en wat was je een super lieve dierenarts.
  Ik zal je missen als we wat hadden met de hond of kat.
  Rust in Vrede lieve vriend.
  Nabestaanden veel kracht en sterkte toegewenst.

Plaats een steunbetuiging

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ervaart u problemen met het plaatsen van een steunbetuiging? Vertel het ons a.u.b. via het contactformulier

Scroll naar top

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen