Condoleanceregister van

Biografie

Rouwkaart

Uitvaartdatum: 21 maart 2023

De crematieplechtigheid vindt plaats op dinsdag 21 maart om 15.00 uur in het crematorium Zeister Bosrust, Woudenbergseweg 46 te Zeist. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer van het crematorium.

Livestream

7 steunbetuigingen geschreven voor “Toet de Breij – Huijbregtse”

 1. Anneke van 't Zet

  Lieve mevrouw de Breij,
  Tien jaar geleden maakten wij kennis met elkaar in het MRC te Doorn. U was gevallen in de tuin omdat de plant die u er uit wilde trekken ineens meegaf en u daardoor op uw rug gevallen was. U vertelde dat u dankbaar was dat een stel wandelaars u tussen de struiken ontdekt had. Ik was daar ook als patient en zat in een rolstoel en moest weer leren lopen. Mijn man kwam regelmatig met onze zoon van 2 jaar op bezoek. U genoot elke keer weer van hem. Later toen ik hersteld was kwam ik af en toe nog even aanwaaien of stuurde u een kaartje. Onze zoon vond het ook altijd leuk bij u. Na afloop mocht hij van het tafeltje een klein snuisterijtje meepakken en ook was hij enorm onder de indruk van uw collectie stenen. We hadden mooie gesprekken, u was altijd kraakhelder en geinteresseerd. Ook was u dankbaar voor de lieve mensen om u heen en de fantastische hulp aan huis. Enthousiast vertelde u over hen. Vanuit Doorn weet ik nog dat de ergotherapeute bij u thuis was gaan kijken of er aanpassingen in de woning gemaakt moesten worden. Dat wilde u absoluut niet. Als u het trapje niet op kon, dan maar door de tuin naar de slaapkamer. Zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt. Lieve mevrouw de Breij. Ik vind het een cadeautje dat we elkaar de 5 maanden die ik in Doorn revalideerde heb leren kennen. Dank voor uw wijsheid en vriendschap! Veel geluk op uw volgende reis, Anneke X

 2. Esther de Gans

  Lieve Toet,
  Vroeger zagen we elkaar dagelijks, later regelmatig, weer later af en toe, de laatste tijd sporadisch, soms is het niet anders en gaat het zo! Veel heb ik van je mee gekregen en dat gáát niet verloren, dank daarvoor!
  Een warme groet en een goede reis door dat andere land!
  Esther.

 3. Olga Smit Sibinga- Fontein

  Lieve Toet,
  Mijn broer Michael Smit Sibinga (overleden in 1982) mocht 8 jaar jouw toewijding die jij aan jouw kinderen schonk, beleven. Mij heb je een keer verteld dat hij jou een mooie juffie noemde,
  ja dat was jij : mooi van binnen en buiten.
  In goede herinnering
  Olga Smit Sibinga

 4. Lieve Toet,

  Net die 100 niet gehaald…….
  Ik vond je een bijzondere vrouw en ben blij dat ik je heb gekend. Altijd positief, altijd belangstellend en ook altijd nog zeer goed op de hoogte van wat er in de wereld gaande was.
  Mooi om te zien, ik heb ervan genoten. En ik probeer er wat van over te nemen.
  Ik ben blij dat we je onlangs nog een middagje hebben opgehaald. Dat is een fijne herinnering.
  Helaas zal ik niet bij je uitvaart kunnen zijn maar ik ga het volgen via de livestream.

  Mieke Muller

 5. Gerrit van der Spek

  Beste Mevr. De Breij

  Ruim 10 jaar geleden ontmoette wij u tijdens onze wandeling door de prachtige natuur. We hoorden wat gekraak en vonden u liggend in uw tuin. Het bleek niet ok. U wist direct wat er gebeuren moest . Ambulance bellen en wat warme dekens halen . Uw verontwaardiging was groot dat wij niet wisten wat de straat en plaatsnaam was . U wist het nog wel. Zelf de regie nemen heeft u ver gebracht. Door uw positieve vechtlust kon u weer in uw geliefde huis wonen. Vaak wandelden we nog even langs uw huis. Waar we u troffen op uw vaste plekje lezend in de krant of een dutje in de zon. U vertelde ons van het altijd blijvend verlangen naar de zee net als vroeger!
  Vaarwel Toet.

  Wij willen de nabestaanden en verzorgende condoleren en sterkte wensen bij verwerken het verlies ! Gerrit en Marieke van der Spek .

 6. Joanne Uyterhoeven

  Lieve Juffie,
  Vanuit zonnig Florida wil ik op deze manier toch graag afscheid van je nemen.
  Helaas kan ik, dinsdag a.s niet persoonlijk bij het afscheid zijn, maar in gedachten zeker wel.
  Ik had graag zelf willen vertellen hoeveel je voor mij, en ook de andere “Eindhovense” meisjes, hebt betekend en onze bezoekjes aan Maarn, één of twee keer per jaar waren een feestje!
  Je aandacht en betrokkenheid en medeleven waren er nog steeds, en jij wist, zelfs uit jouw “vroege” Eindhovense tijd nog steeds de namen van al je klasgenootjes.
  Drie jaar had ik het geluk bij jou in de klas te zitten en dat was een groot voorrecht!
  De mooie herinneringen uit klas 1, 2 en 3 hebben de basis gevormd voor een positieve en evenwichtige levenshouding, ook dankzij jou! Heel veel dank daarvoor! Ik zal je vreselijk missen!
  Rust zacht, lieve juffie. Joanne

 7. Hans van Laeré

  Lieve Juffie

  Als ik je bijna 60 jaar na de 8ste klas nog steeds zie als mijn juffie, zegt denk ik genoeg over je grote rol in mijn kinderjaren, en je blijvende oprechte betrokkenheid alle jaren daarna.

  Ik zie je altijd voor me in de weer met het zo leuk en origineel mogelijk aankleden van wat je ons had te leren. En als het nodig was kon je ook mooi boos wezen. Dat beeld en alle herinneringen draag ik al die jaren levendig bij me. Dat zal zo blijven, al is het een vreemd idee dat er niet langer iemand in het bos bij Maarn is die mij in stilte toch altijd in de gaten houdt.

  Ik wens graag allen die jou na stonden sterkte met het verlies en het aanvaarden van de leegte.

Plaats een steunbetuiging

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ervaart u problemen met het plaatsen van een steunbetuiging? Vertel het ons a.u.b. via het contactformulier

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen