Melden na overlijden

Voor het melden van een overlijden in regio Zeist zijn wij altijd bereikbaar op ons nummer: 030 – 69 14 620. Zijn wij niet thuis, dan staat dit nummer doorgeschakeld naar ons mobiele nummer. Daardoor is altijd één van ons beiden beschikbaar om u te helpen.

Bij een overlijden thuis is het van belang direct uw huisarts of de doktersdienst te bellen. Nadat zij het overlijden in Zeist e.o. hebben geconstateerd, wordt de overlijdensverklaring door hen opgesteld en mag de overledene verzorgd en/of vervoerd worden. Wij zijn hiervoor dag en nacht bereikbaar en we overleggen met u over de eerste zorg die dan gewenst is. Vanuit de woonsituatie onderzoeken we dan de mogelijkheden voor de periode tot het afscheid voor wat betreft het opbaren thuis of in een rouwcentrum.

In het ziekenhuis, zorgcentrum, verpleeghuis of hospice wordt deze melding door de dienstdoende medewerkers gedaan. Het is belangrijk dat u zich tijdig laat voorlichten over wat de instelling voor u kan doen wat de laatste verzorging betreft. Doen zij dit zelf of assisteren wij daarbij, mag de overledene nog op de kamer blijven en wat is er in de komende periode mogelijk wat betreft de opbaring en de bezoekmogelijkheden?

Heeft u nog vragen over wat er geregeld moet worden na een overlijden in Zeist en omstreken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar.