Brand een kaarsje op ‘Wereldlichtjesdag’

Brand een kaarsje op ‘Wereldlichtjesdag’

Elk jaar wordt op de tweede zondag van december wereldwijd ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Een hele bijzondere, maar ook emotionele dag. Kent u het? Overal op aarde steken duizenden mensen kaarsjes aan om zo, de veel te vroeg, overleden kinderen te herdenken. Dit jaar vindt deze herdenkingsdag plaats op zondag 9 december.

Om 19:00 uur ’s avonds worden dan op verschillende locaties wereldwijd kaarsjes aangestoken.  Zo wordt de wereld even wat lichter voor degenen die zoiets verdrietigs hebben meegemaakt.  Het is ook bedoeld om mensen die een kind hebben verloren, te laten weten dat ze er niet alleen voor staan.  En het is vooral een teken dat we al deze kinderen nooit zullen vergeten. Dat de liefde voor hen voort blijft leven.

‘Worldwide Candle Lighting’ is in 1997 in Amerika ontstaan. Benieuwd waar de bijeenkomst bij u in de buurt wordt gehouden, neem dan een kijkje op de website van www.wereldlichtjesdag.nl

Heeft u geen mogelijkheden om naar een locatie te gaan, dan kunt u uiteraard die avond ook thuis een kaarsje branden. Door dit met zoveel mogelijk mensen samen te doen, ontstaat er een soort van lint van lichtjes op aarde. Een prachtig initiatief.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *