Dresscode bij een uitvaart

Dresscode bij een uitvaart

Een crematie of begrafenis is een droevige aangelegenheid. Wat dragen we wanneer we daarnaartoe gaan en hoe gedragen we ons? Door de jaren heen is er veel veranderd op dit gebied. Qua kleding is het sowieso vrijblijvender geworden.  Een zwart mantelpakje zoals vroeger, is nu niet meer verplicht. Maar het mag wel natuurlijk.

Vroeger werd er louter deftige kleding gedragen. Tegenwoordig zien we ook wel dat mannen donkere jeans combineren met een donker colbertje. Hetgeen dat we dragen dient verzorgd te zijn. Donkere kleuren zoals donkerblauw en zwart zijn gewenst. Opvallende kleuren zijn een no go, net zoals opzichtige sieraden. Buiten mag men een zonnebril dragen of een hoed, ingetogen weliswaar.

Tegenwoordig komt het bovendien steeds vaker voor dat er een dresscode op de rouwkaart vermeldt staat. Men vraagt dan om de kleding te combineren met bijvoorbeeld een Touch of White of red of een andere kleur. Veelal gaat het om de lievelingskleur van de overleden dierbare. Het is netjes om daar gehoor aan te geven.

Tot slot nog een aantal tips zijn: draag lichte make-up, zet uw telefoon uit, neem tissues mee en zorg voor een schone en nette opgeruimde auto wanneer u deelneemt aan de rouwstoet.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *