Een uitvaartfilm is zéér waardevol

Een uitvaartfilm is zéér waardevol

Afscheid nemen van dierbaren is iets wat nooit zal wennen. Elke uitvaart is intens emotioneel en uniek. Op de dag zelf ontgaat ons vaak wat er allemaal gebeurt. We beleven een begrafenis of crematie veelal in een roes. Logisch, want we worden overmand door verdriet.

Anno 2020 is het steeds gebruikelijker om de uitvaart te laten vastleggen. Op film of met fotografie. Beeldmateriaal van de uitvaart is zéér waardevol. Het is een herinnering aan het afscheid aan een geliefde dierbare. Bovendien zou het terugkijken van dit soort beelden ook kunnen helpen bij het verwerken van het verlies.

Een uitvaartfilm vervaagt nimmer. U kunt hem zo vaak terugkijken als u wilt.  De film kan bovendien op een later moment met bijvoorbeeld kinderen worden bekeken die ten tijde van het afscheid mogelijk nog te jong waren. Daarbij is een uitvaartfilm ook prettig voor mensen die er niet bij konden zijn door ziekte of afstand. Zo krijgen ze toch een visuele impressie van het afscheid.

Het vast laten leggen van een afscheid geschiedt door de professional. Er is veel mogelijk. Het vastleggen van het afscheid gebeurt uiteraard in overleg met u, op onopvallende en respectvolle wijze.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *