Na een periode van rouw weer gaan werken, hoe gaat dat?

Na een periode van rouw weer gaan werken, hoe gaat dat?

Het verlies van een dierbare heeft een enorme impact op iemands leven. Na een periode van rouw volgt acceptatie. En wanneer men nog actief is op de arbeidsmarkt zal er een dag komen wanneer er weer gewerkt gaat worden. En inderdaad, dat is niet makkelijk. Geheel niet zelfs. Niet voor degene die aan de slag gaat en ook niet voor de collega’s, want hoe gaan we hier mee om? Wist u dat veel bedrijven een rouwprotocol hebben? In zo’n protocol staat sowieso wat er zoal wordt gereld met betrekking tot rouwverlof en over hoe er op werk wordt omgegaan met een werknemer die rouwt.

Op een dag, daadwerkelijk weer naar het werk gaan, kan intens moeilijk lijken. Alsof een grote berg moet worden beklommen. Aan de andere kant kan het ook iets positiefs bieden, het geeft troost en afleiding.

Voor degene die uit een rouwperiode komt, is het verstandig om vooraf na te denken en aan te geven of men, op de werkvloer wel of niet over het verdriet wil praten. Deze wensen kunnen met een leidinggevende worden besproken. Verder speelt acceptatie een grote rol en dat geldt voor alle betrokkenen. Ook wordt afgeraden om direct fulltime te gaan werken.  Uiteindelijk wordt het allemaal gemakkelijker en zal eenieder groeien in deze moeilijke situatie. Maar door elkaar te steunen en afspraken te maken, kan het wel fijner voor iemand zijn om weer te gaan werken. Sterkte!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *