‘Natuurbegraven’

‘Natuurbegraven’

Eén worden met de natuur is iets wat velen aanspreekt. De laatste jaren blijkt de vraag naar natuurbegraven groter te worden. Dat gebeurt op speciale locaties met daarop een bos of ongerepte heide.

Het laten begraven in de natuur is met name geliefd bij mensen die zich bij leven al ontzettend met de natuur verbonden voelen. Door op deze manier begraven te worden, kan de natuur het lichaam tot zich nemen. Men wordt als het ware echt één met de omgeving… voorwaarde is natuurlijk wel dat men bij het afscheid gekleed gaat in biologisch afbreekbare kleding en dito kist, urn of mand. Scheikundigen beweren dat het dan nog niet geheel milieuvriendelijk is, omdat stoffelijke overschotten van nature chemische stoffen en soms ook gebitsprotheses, pacemakers en resten van medicijnen bevatten…

Het natuurlijke graf is onderhoudsvriendelijk. Sterker nog het wordt niet onderhouden! Dit pleit nabestaanden vrij van verzorgende taken die bij een normale begraafplaats komen kijken. Andere voordelen van deze manier van begraven zijn: het zou goed zijn voor het voortbestaan van de natuur, het belooft eeuwige grafrust (let op géén garantie hierop) en de kosten blijken relatief laag.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *