Uitvaart op afstand…

Uitvaart op afstand…

Wat een verdrietige periode maken we mee. En we varen allemaal in hetzelfde schuitje. We hopen dat u en uw dierbaren het goedmaken.

Uitvaarten zijn anders en soberder. Zo gelden er in ieder geval tot 20 mei nog steeds speciale regels bij begrafenissen en crematies. Zoals u waarschijnlijk al weet, mogen er fysiek niet meer dan 30 personen bij een afscheid aanwezig zijn. Ook is er momenteel geen mogelijkheid voor het verzorgen van catering.

Livestream

Daar er bij vele uitvaarten regelmatig grote belangstelling is, wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van livestreams. Degenen die helaas niet bij een afscheid kunnen zijn, kunnen het alsnog vanaf thuis volgen, via een livestream of op een later tijdstip een video-opname bekijken.

Livestream aanbieders zijn er volop. Er zijn er die hun diensten gratis leveren (YouTube, Vimeo en Zoom), maar wanneer men hier gebruik van maakt, stoppen deze diensten bij het afspelen van auteursrechtelijke muziek. Dat is niet prettig en kan als storend worden ervaren. Er zijn eveneens betaalde livestream-diensten, deze leveren meer privacy, opties en betere kwaliteit bovendien. Uiteraard zijn wij bekend met de mogelijkheden en vertellen wij u er graag meer over. Pas goed op uzelf en op elkaar.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *