Uitvaart waardig laten filmen

Uitvaart waardig laten filmen

Anno 2019 worden uitvaarten informeler en moderner. Wat we bijvoorbeeld zien, is dat mensen niet meer per se altijd in het zwart naar een uitvaart gaan. Hangt uiteraard ook van de wensen van de overledene af, maar het komt best regelmatig voor dat er kleuren worden verwerkt. Bijvoorbeeld een Touch of blue, als degene die overleden is, die kleur erg liefhad.

Naast uitvaartfotografie, is het laten filmen van de uitvaart eveneens in opkomst. Er zijn speciale bedrijven die precies weten hoe ze dit om een mooie en waardige manier dienen te klaren. Er wordt gefilmd, zo rustig zo onopvallend, eigenlijk hebben de gasten het niet eens door.

Aan de ene kant is het best even wennen dat een begrafenis of crematie tegenwoordig ook wordt gefilmd. Aan de andere kant is het echt iets wat past bij de moderne tijd waarin we leven. Daarbij heeft het laten vast leggen van de uitvaart meerdere positieve aspecten.

Degenen die er niet bij kunnen zijn door omstandigheden, kunnen later toch naar de uitvaart kijken. Dat kan goed zijn voor de verwerking van het verdriet. Verder is een uitvaartfilm ook een blijvende herinnering voor velen. En wellicht waren sommige kinderen ten tijde van de plechtigheid te klein om erbij te zijn. Dan is de film er altijd nog.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *