Warme en waardige uitvaart in coronatijd

Warme en waardige uitvaart in coronatijd

De coronatijd…. 2020 is een heel pijnlijk jaar. Veel families nemen afscheid van dierbaren en zijn daarbij aan regels gebonden. Een uitvaart is tegenwoordig totaal anders dan we gewend zijn. Sommige mensen hebben grote families en dat maakt het extra verdrietig, want niet iedereen kan dan naar het afscheid komen Wij uitvaartondernemers, begrijpen dat als geen ander.

In landen zoals Spanje en Italië zien we dat mensen alleen begraven worden, zonder de aanwezigheid van familie en andere nabestaanden. Gelukkig is dat bij ons niet het geval.

In praktijk blijkt dat veel begrafenissen en crematies, ondanks de beperkingen toch als warm worden ervaren. Mensen worden namelijk creatiever. Er wordt gebruik gemaakt van audiovisuele oplossingen, uitvaarten worden gefilmd en gestreamd. Of er wordt gebruik gemaakt van extra ruimtes, zoals een extra aula, waarin mensen de dienst op een groot scherm kunnen volgen. En er zijn drive-thru uitvaarten. Een kist wordt dan buiten op een prachtige locatie opgesteld. Degenen die afscheid willen nemen, rijden erlangs en stoppen even om de familie te groeten.

Tot slot raden wij eenieder aan om zich te focussen op wat wel mogelijk is. Fysieke handrukken en knuffels worden vervangen door warme woorden, videoboodschappen en mooie kaarten. Laten we er met zijn allen het beste van maken!

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Maar, we zorgen er ook voor dat uitvaarten als mooi en persoonlijk worden ervaren. Stay safe!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *